fredag 17 april 2009

nystart med full fart!

Nu var det VERKLIGEN ett tag sen jag skrev här. Det har vart enormt mycket att göra på sistånde med fredsrörelse, jobb och privatliv. Men nu är det sannerligen dags att starta upp bloggandet igen!

Först kan jag meddela att det händer saker i den muslimska världen. Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa är banbrytande i att vi den 3 maj kl 12 på ABFhudet i Stockholm organiserar ett panelsamtal mellan bland andra Erik Almqvist från Sverigedemokratisk ungdom, Mehmet Kaplan (mp) och Hanna Hallin från LSU. Det är första gången som en muslimsk organisation bjuder in Sverigedemokrater till diskussion om svenskhet. Spännande! Ni kan läsa mer här

Det är en massa spännande diskussioner som flödar just nu. Den 23/4 är det en diskussion om religionsfrihet. Den 26/4 på ABFhuset är det två panelsamtal om islamofobi i dagens samhälle.
Frågan är het efter Andreas Malms väldiskuterade bok Hatet mot muslimer. Eftersom jag ska vara med i ett av panelsamtalen så har jag fått den på posten idag. Den är riktigt riktigt fet. Ska bli kul att läsa!

Nu när bloggen fått nytt liv igen inshallah räknar jag med att komma igång med skrivandet om olika ämnen. Ett av de ämnen som ligger mig nära är frågan om ensamkommande asylsökande barn som jag planerar att ta upp inom snar framtid.